PROGRAMUL MEU

CURĂȚENIE CA ACASĂ
 

În prezent, Sectorul 2 este văzut de cetățeni ca fiind unul din cele mai murdare și neîngrijite sectoare din Capitală. Salubrizarea deficitară este una din principalele probleme ale cetățenilor Sectorului 2, iar operatorul de salubritate care face curățenie la noi în Sector are licența expirată din 2019.

LOCURI DE MUNCĂ ȘI UN MEDIU ECONOMIC ATRACTIV ÎN SECTOR

Tot auzim vorbindu-se în București despre un sector – cartier general de business, adică acolo unde sunt concentrate multe firme, cu o activitate economică intensă și sectoare – dormitor, unde cetățenii Bucureștiului se retrag după orele de lucru. Sectorul 2 nu este perceput ca fiind nici una, nici alta.

ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE, MAI SIGURE ȘI MAI BUNE

Primăria Sectorului 2 se laudă pe site că se mândrește cu “cea mai extinsă rețea de învățământ din țară: peste 50.000 de elevi care învață în 83 de unități școlare”. De fapt sunt cartiere întregi , cum ar fi  Plumbuita – Tei Toboc sau Pipera în care nu există școli și grădinițe publice.

TROTUARE PENTRU OAMENI, PARCĂRI PENTRU MAȘINI

Fiecare bucureștean pierde anual 218 ore în trafic. Bucurestiul este pe primul loc în Europa și pe locul 5 în lume în privința aglomerației în trafic. Numărul de mașini din București este în continuă creștere. În perioada 2014-2015, numărul de mașini era de 700 la mia de locuitori. Iar în 2018 se apropie de 1000 de mașini la mia de locuitori.

SPAȚIU VERDE ȘI TIMP DE CALITATE PENTRU FAMILII

Sectorul 2 este cel mai puțin verde Sector din București. O spun și locuitorii sufocați de poluare și betoane, o spun și cifrele seci: la numai 12 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, Sectorul 2 este nu numai ultimul din București, dar la sub jumătate din suprafața minima recomandată de Uniunea Europeană (26 de metri pătrați).

SIGURANȚA ÎN SECTORUL 2
 

Propunem susținerea proiectelor de educație comportamentală în caz de cutremur: Dezvoltarea alături de profesioniști din mediul public dar și privat a unor programe de educare a locuitorilor din sectorul 2 despre ce au de făcut în cazul unui cutremur. Până la finalul mandatului 80% din locuitorii de sector vor fi beneficiari ai acestui program.

© 2020 Radu Mihaiu

STAI LA CURENT CU CE FACEM ÎN CAMPANIE

STAI LA CURENT CU CE FACEM ÎN CAMPANIE

STAI LA CURENT CU CE FACEM ÎN CAMPANIE